2009. december 22., kedd

Tesó kódex-Mi is a Tesó?

Mi is a Tesó?

Minden valószínűséggel te is megfigyelted már hogy a “tesó” szót milyen szabadsággal használják a helyi bárban, vagy edzőteremben. Talán azt is észrevetted, hogy milyen könnyedén mossák össze a “haver” vagy “srác” kifejezésekkel bármelyik akciófilmes stílusú üdítőreklámban. Az sem kizárt, hogy akaratlanul még te magad is eleresztettél egy “tesó”-t mikor megkérdezted egy idegentől a pontos időt. De van egy fontos dolog, amit már most tisztáznunk kell: csak mert egy srác haver, még nem jelenti azt, hogy tesó is egyben.

Kérdések és válaszok

Kérdés: Mi is az a tesó?

Válasz: A tesó olyasvalaki, aki odaadja neked a pólóját, ha ő már nem hordja többet. A tesó olyasvalaki, aki megfekszik azért, hogy te megfektess valakit. Röviden, a tesó egy életre szól társ, akiben megbízhatsz, hogy mindörökké ott lesz melletted, kivéve ha épp valami más dolga van.

K: Ki nevezhető a tesódnak?

V: A postásod tesó, az apád tesó volt egykor és a fiú akinek fizetsz, hogy lenyírja a pázsitodat a jövő tesógenerációjának tagja, de ettől még nem lesz a te tesód. Ha valaki őszintén betartja veled szemben a Tesó kódex egy, vagy több törvényét, akkor őt nevezheted tesódnak. Vigyázat: Különös figyelmet igényel, hogy mikor hazaviszel egy dögös csajt, a testvéred lehet, hogy a tesód, de az is lehet, hogy nem.

K: Csak srácok lehetnek tesók?

V: Nem muszáj, hogy pasi légy, hogy valaki tesója lehess, elég ha elfogadod a szent kódex morális értékrendjét. Ha egy csaj összehoz egy srácot a nagymellű barátnőjével, akkor tesóként viselkedik. És ha összehozza egy másik dögös barátnőjével a srácot azután, hogy az lefeküdt az előzővel és soha nem hívta fel azután, akkor hivatalosan is a tesójának tekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése